Helene Vonsild udvalgt til ”Dansk Design NU”
Åbning: 10 marts 2016 kl. 17 – 19, Design Museum Danmark

_DSC4631Udstillingen har ikke en afslutningsdato, og ud fra ønsket om nutidighed og stadig aktualitet tilrettelægges den således, at der inden for temarammerne i de kommende år kan ske udskiftning af genstande med nye produkter, ligesom nye temaer kan opstå.

 

 

Designhistorie og de kunstnerisk mest innovative i landet

Dansk Design Nu præsenterer et rigt udvalg af nutidigt dansk design inden for hele spektret: møbler, produktdesign, grafisk design, mode og design i det offentlige rum. Alt designet i det 21. århundrede af toneangivende og talentfulde danske designere. I form af ”superobjekter” inden for keramik, glas og smykker inkluderer udstillingen også kunsthåndværket og retter sit fokus mod de kunstnerisk mest innovative i feltet.

Udstillingen bliver det første overblik over hvilke tendenser, der i dialog med den internationale udvikling har formet sig i Danmark siden designboomet før 2000. Dansk Design Nu spejler tidens mangfoldighed af nye designere og kunsthåndværkere og af stiltendenser, livstilsvalg og teknologisk innovation. Samtidig bliver udstillingen en af de manifestationer og begivenheder, der markerer Design Museum Danmarks 125 års jubilæum.

 

Aarhus, Design Museum Danmark og resten af verden

Tilbage i 2005 designede og skabte væver og textildesigner Helene Vonsild sit første vævede møbelstof i eget navn, nemlig textilet Chicago. Pudekollektionen af samme navn blev lanceret i 2007 under brandet 1+1 Design. Kvadrat, Europas førende virksomhed inden for textildesign producerede stoffet og pudekollektionen modtog samme år Formlands Design Award.

Puden, der er antaget til den prestigefyldte udstilling er i en ny farvesætning, ”spicy blue og camel”, som blev lanceret i 2013 under navnet Chicago 2. I 2013 skabe Helene Vonsild ligeledes det nye textildesign Tokyo, der også produceres hos Kvadrat. Også dette stof anvendes som møbelstof.

Pudekollektionerne der præsenteres i Helenes egen kunsthåndværkerbutik ”1+1 Textil og Design” i Grønnegade forhandles også i Norge, Østrig, Tyskland og USA, ligesom de forhandles af kunsthåndværker- og museums butikker i ind- og udland.

 

En kæmpe ære

”Det er en kæmpe ære, at mit design er udvalgt til denne prestigefyldte udstilling, også set i lyset af, at Chicago jo var mit allerførste møbeldesignstof i eget navn og at Kvadrat valgte at lancere stoffet i nye farvekollektioner i 2013 – siger Helene Vonsild og fortsætter: ”At skabe Chicago-textilet, der har sit unikke karakteristika i det gentagne bølgede udtryk, var en meget teknisk og langsommelig proces på væven og det endelig resultat, en unika textilbane, var ét vellykket resultat ud af uendelig mange eksperimenter. Samarbejdet med Kvadrat blev skelsættende, idet det gav mig muligheden designe en pudekollektion, hvor jeg kan arbejde med farvekombinationer, eksperimentere med designs, fx i forhold til måden textilet vender på – og det har givet mig muligheden for at skabe nyt liv og variation i puderne. At opleve min pude som et ”superobjekt” i fortællingen om dansk design gør mig meget stolt og glad! Og de uendelige mange timer ved væven er alt værd! ”