Om Helene og 1+1 Design

Helene Vonsild er uddannet Tekstildesigner fra Designskolen i Kolding Institut for Unika. Hun har modtaget en sølvmedalje, den højeste udmærkelse ved Kunsthåndværkerprisen af 1879, samt et rejselegat som senere blev brugt til en tekstil studietur til Japan. I 2007 modtog hun desuden Formlandprisen for sine innovative puder i mærket 1+1 Design. 1+1 Design har bl.a. udført opgaver for:

Nextdoor
Lindberg
Georg Jensen Damask
Flexa
Trapholt
Minuskel
KIC Århus
Image Creator

Enkelhed er ét af nøgleordene for æstetikken og udtrykket i 1+1 Design. Helene søger som udgangspunkt efter det helt enkle udtryk og ser samtidig en udfordring i at nå et raffineret udtryk med få og enkle virkemidler. Kvalitet er altid i højsædet og Helene bliver ofte inspireret af materialer og sammensætningen af materialer og hvad disse kan tilføre hinanden. Helt grundlæggende ønsker hun at udforske de muligheder der ligger i væven, to nøgler garn og den håndværksmæssige teknik og samtidig udfordre og gribe de muligheder, der naturligt opstår i den eksperimenterende proces. Ligeledes arbejder Helene med farver og hvordan forskellige farvekombinationer kan tilføre effekter, dybder og balance til designet. Her kan legen med materialer og udforskningen af hvordan de forskellige materialer spiller sammen åbne op for nye muligheder og konstellationer af farver, former og strukturer.

Helene Vonsild er prisvindende Tekstildesigner fra Designskolen i Kolding Institut for Unika. Som tekstildesigner benytter Helene sig ofte af naturen som inspirationskilde, hvilket afspejler sig i pudernes dynamiske og skiftende udtryk. Lige som naturen er dynamisk og følger det skiftende lys og årstidernes gang er pudernes udtryk ligeledes i konstant forandring, alt efter anvendelse og hvilken vinkel man betragter dem fra. 

Helene med farver og hvordan forskellige farvekombinationer kan tilføre effekter, dybder og balance til designet. Her kan legen med materialer og udforskningen af hvordan de forskellige materialer spiller sammen åbne op for nye muligheder og konstellationer af farver, former og strukturer. I 2007 modtog hun desuden Formlandprisen for sine innovative puder i mærket 1+1 Design.