Helene Vonsild er uddannet Tekstildesigner fra Designskolen i Kolding Institut for Unika. Hun har modtaget en sølvmedalje, den højeste udmærkelse ved Kunsthåndværkerprisen af 1879, samt et rejselegat som senere blev brugt til en tekstil studietur til Japan. I 2007 modtog hun desuden Formlandprisen for sine innovative puder i mærket 1+1 Design.

Enkelhed er ét af nøgleordene for æstetikken og udtrykket i 1+1 Design. Helene søger som udgangspunkt efter det helt enkle udtryk og ser samtidig en udfordring i at nå et raffineret udtryk med få og enkle virkemidler. Kvalitet er altid i højsædet og Helene bliver ofte inspireret af materialer og sammensætningen af materialer og hvad disse kan tilføre hinanden. Helt grundlæggende ønsker hun at udforske de muligheder der ligger i væven, to nøgler garn og den håndværksmæssige teknik og samtidig udfordre og gribe de muligheder, der naturligt opstår i den eksperimenterende proces. Ligeledes arbejder Helene med farver og hvordan forskellige farvekombinationer kan tilføre effekter, dybder og balance til designet. Her kan legen med materialer og udforskningen af hvordan de forskellige materialer spiller sammen åbne op for nye muligheder og konstellationer af farver, former og strukturer.

helene vonsild vævRejselegatet i forbindelse med Kunsthåndværkerprisen brugte Helene til en tekstil studietur til Japan, som altid har draget og inspireret hende. Meget af Helenes inspiration henter hun stadig fra Japan, hvor den japanske enkelhed og vægten på alle detaljerne altid har været vigtige for Helene og går igen i hendes design. Inspirationen til det vævede stof Tokyo er således hentet fra rejsen til Japan og storbyen Tokyo. Eksempelvis stammer inspirationen til rillerne i stoffets struktur fra en fascination af de sirlige riller der var lavet med en rive i gruset foran de japanske templer. Med pudekollektionen Twist lod Helene sig igen inspirere af klassiske japanske traditioner; her i form af den traditionsrige papirfoldeteknik origami overført til tekstil.

Som tekstildesigner benytter Helene sig ofte af naturen som inspirationskilde, hvilket afspejler sig i pudernes dynamiske og skiftende udtryk. Lige som naturen er dynamisk og følger det skiftende lys og årstidernes gang er pudernes udtryk ligeledes i konstant forandring, alt efter anvendelse og hvilken vinkel man betragter dem fra.

 

 

1+1 Design har bl.a. udført opgaver for:

Kvadrat
Ogilvy
Wolford
Dansani A/S
Energi Danmark
Dansk Event Management
Knud Petersen Optik
Nextdoor
Lindberg
Georg Jensen Damask
Flexa
Trapholt
Minuskel
KIC Århus
Image Creator