Helene Vonsild

Tekstildesigner og væver Helene Vonsild

 

Jeg er uddannet Tekstildesigner og væver fra Designskolen i Kolding, Institut for Unika.

Jeg arbejder på mit vævestudio i Aarhus på min digitalstyrede ARM væv, med 24 skafter og arbejder i det digitale væveprogram Weawepoint. Som væver er jeg i stand til at kombinere tråde, både til et ønsket brug og funktion, og samtidig en æstetisk udtryk.

Jeg arbejder meget med forskellige materialer kombineret med væveteknikker der understøtter materialernes egenskaber til det ønskede brug.

Som tekstildesigner benytter jeg mig ofte af naturen som inspirationskilde, hvilket f.eks. afspejler sig i 1+1 Design pudernes dynamiske og skiftende udtryk. Naturen er dynamisk og følger det skiftende lys og årstidernes gang. Pudernes udtryk er ligeledes i konstant forandring, alt efter anvendelse og hvilken vinkel man betragter dem fra. Den innovative pudekollektion af mit eget brand: 1+1 Design, modtog Formlandsprisen i 2007.

 

Jeg arbejder også meget med farver og hvordan forskellige farvekombinationer kan tilføre effekter, dybde og balance til designet. Undersøgelser af materialer og udforskningen af hvordan farver på de forskellige materialer spiller sammen er en vigtig del af min arbejdsproces. Det åbner op for nye muligheder og konstellationer af farver, former og kombinationer af forskellige vævede strukturer.

 

De senere år har jeg arbejdet mere med vævede udstillingsobjekter til kroppen. Mine arbejder udstilles løbende på gallerier og særudstillinger. De har også været antaget flere gange på Biennalen for Kunsthåndværk og Design. Læs mere om de forskellige udstillinger under fanen
Om Helene Vonsild’.

If you would like to read more about Helene Vonsild in English follow this link.