Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2017

Biennalen for Kunsthåndværk & Design er en udstilling og konkurrence for alle professionelle udøvere i Danmark.”

Hvert andet år siden 1995 har Biennalen sat fokus på det bedste af det nyeste inden for dansk kunsthåndværk og design ved at vise værker af Danmarks mest funklende talenter, nye som etablerede, inden for feltet.

Jeg blev antaget til den prestigefyldte Biennale for Kunsthåndværk & Design 2017, hvor mit vævede værk blev udvalgt til udstillingen.

27 projekter er udvalgt blandt 146 ansøgere til Biennaleudstillingen. Udstillingen kunne opleves fra 5.-27. maj 2017 i Museumsbygningen i København. Juryen har sammensat udstillingen med Biennalens tema “Liquid Life” som bindeled i en flersidig og nuanceret fortælling om samtidens kunsthåndværk.

Det er 4. gang, på de 10 år, jeg er udtaget til denne biennale.

Trådenes samtidsfortælling

”Human Textile Object” er titlen på bidraget, der i udgangspunktet er et menneskebåret objekt. Værket er en systematisk beskrivelse af det moderne menneskes forbindelser i det virkelige og virtuelle liv.

Temaet for Biennalen for Kunsthåndværk & Design 2017 var ”Liquid Life”. Temaet blev ved med at rumstere og udvikle sig i mit hoved. Jeg måtte forfølge det! Jeg fik først ro igen, da jeg havde vævet mange bud, og jeg følte at nu var opgaven løst. Jeg havde fået svar på mine undersøgelser, på det jeg havde afprøvet på væven, og følte at jeg havde nået et personligt mål. Da jeg så fik beskeden om, at værket var antaget på Biennalen, bruste glæden jo over, “der ER noget i mine tanker og i mit værk som andre end jeg kan se”. På samme måde som at dele dansk kunsthåndværk med aarhusianerne, så er det fantastisk at kunne dele mine egne værker med danskerne og være en del af den tekstile samtid på denne måde.

Se udstillerlisten med de 27 udvalgte på Facebook, Biennalen for Kunsthåndværk & Design og på Biennalens hjemmeside her

In English

About The Biennale

The Biennale is an exhibition and a competition taking stock of Danish crafts and design today.

The theme for that year was “Liquid Life,” which presented opportunities for the artists to impact our world through art pieces that show new ways of life, living, and community.

 

Human Textile Object

The piece systematically describes modern people’s connections in real and virtual life.

The vertical threads are the threads of life, while the horizontal strands represent the new possibilities that are constantly woven into the fabric of our life.

The threads cross each other and confront us with constantly interrupting new input – like the present moment. The wax coating on the flax thread leaves behind visible traces of life.